GEROOKTE FAZANT

Vanuit mijn interesse voor het wild en de natuur is het voor mij een logisch gevolg dat ik intensief samenwerk met regionale jagers, vissers en kwekers. Op deze manier heb ik altijd het mooiste en meest verse wild voor handen. Voor het recept in het BBQ Magazine 2023 moest ik dan ook wel iets moois maken met wild. De keuze is uiteindelijk op deze prachtige fazant gevallen. Mocht je nu niet aan fazant kunnen komen bij de poelier of groothandel kan je ook terecht op www.jagersvereniging.nl/wildopdekaart. Uiteraard kan dit recept natuurlijk ook met parelhoen, kalkoen kip of zelfs eend gemaakt geworden, mocht dat de voorkeur hebben.

Lees meer »

KIP IN KLEI OF BEDELAARSKIP

Een hele kip gebakken in een klei laag stond eigenlijk al veel te lang op onze BBQ to do list. Gelukkig hebben we uiteindelijk toch maar wat keramiek klei op internet besteld en kunnen we dit recept nu bijschrijven op de site want het eindresultaat was absoluut een feestje voor de smaakpapillen. Het idee lijkt natuurlijk op het garen in een zoutkorst wat ik wel vaker gedaan heb, maar waar komt het garen in klei nou eigenlijk vandaan. Er is een oud chinees verhaal dat verteld over een bedelaar welke een kip had gestolen. Nadat hij zijn vuur had aangestoken om zijn kip te bereiden hoorde de bedelaar krijgers van de Chinese keizer aankomen. Snel groef hij een gat daarna verpakte hij de gestolen kip in lotusbladeren, verstopte het geheel in de klei en verdween. Na een tijdje kwam hij terug en merkte dat zijn opgegraven kip helemaal gaar was geworden in gebakken klei door de hitte van het kampvuur. De klei had ervoor gezorgd dat dit de lekkerste kip was die de bedelaar ooit had gegeten. Op het internet vind je veel recepten waarbij de kip gevuld wordt met rijst en Chinese kruiden, wij maakten van de bedelaarskip natuurlijk een eigen variant met onze WildFood Poultry Rub. Een prima keuze want we genoten door de klei laag van een heerlijk malse en sappige kip welke alle smaken mooi in zich had opgenomen. Al met al en echte aanrader dus. 

Lees meer »

EENDENBORST GEVULD MET CHORIZO EN MANCHEGO

Hierbij weer eens een receptje bereid met onze WildFood Poultry rub, dit heerlijk recept geeft net even een andere twist aan de eenden borst. Het idee voor dit recept is natuurlijk geïnspireerd op de ouderwetse cordon bleu, al kunnen we het paneren bij deze bereiding mooi achterwege laten. We vullen de eend met een manchego, laat je niet afschrikken door deze Spaanse schapen kaas. Hij is erg mild van smaak maar geeft net dat spannende extraatje aan de vulling. Uiteraard kan dan de ham van het cordon bleu idee nergens anders voor vervangen worden dan voor chorizo, deze heerlijke kruidige Spaanse worst zorgt voor een beetje pit in de vulling. Verder is het een kwestie van opbinden, afbakken en wat heerlijke aardappel en groenten garnituren toevoegen voor een volledige maaltijd. 

Lees meer »

GEVULDE EEND MET PADDESTOELEN, EENDEN LEVER EN DUINDOORNSAUS

Dit arbeid intensieve en uitdagende gerecht heb ik al een tijd lang uit willen uitproberen, eindelijk heb ik nu de tijd gevonden om dit concept uit te voeren en te promoveren van idee tot realiteit. Eend is bij uitstek mijn favoriete stuk wild, dit komt door de ongeëvenaarde smaak en de eindeloze mogelijkheden die eend te bieden heeft.

Lees meer »

WILDE EEND GEROOKT MET HOOI EN LAVENDEL

Het wilde eenden seizoen is momenteel weer in volle gang in Nederland, en bijna niets op het gebied van eten maar mij gelukkiger dan het werken met kraakverse wilde eend. Het loont in dit geval echt om bevriend te raken met de lokale jager. Zeker als hij zijn vak verstaat en de eend op een goede manier bemachtigd, en nauwelijks schade aan het beest toe brengt.

Lees meer »

HELE KIP VAN DE BBQ, MET ROSEVAL AARDAPPELEN, GEBAKKEN UIEN EN SPEKJES

Niet al het eten hoeft natuurlijk wild te zijn. Dit recept is eigenlijk weinig uitdagend in de uitvoering, maar wel een echte gezinsmaaltijd. Zelfs met moeilijkere eters is dit gerecht een schot in de roos, want wie houdt er nou niet van kip? De WildFood poultry rub geeft de kip echt een andere twist welke echt door iedereen gewaardeerd zal worden. Zelf ben ik erg enthousiast over deze kruiden mix door de brede toepasbaarheid en de typische smaak welke deze aan uw gerechten zal geven.

Lees meer »