LOADED JALAPENO WORST BROODJES

Een heerlijk en snel broodje voor de lunch, maar bij het diner kunnen deze broodjes natuurlijk ook. Je serveert ze simpelweg gewoon met friet, een ander passend aardappel garnituur en eventueel een heerlijke coleslaw voor een volledig diner. Lekker simpel en snel qua bereiding en uitvoering maar toch zet je iets heel royaals op tafel. Buiten dat het er fantastisch uit ziet smaken de BBQ Jalapeno worsten van onze vlees partner Meatmonkey.nl geweldig. Naast dat ze door het gebruik van jalapeno natuurlijk voorzien van een licht pittige bite zijn ook nog eens extra smeuïg door de toevoeging van cheddar in het vlees. Al met al heerlijk vlees dat perfect smaakt op deze broodjes maar ook zeker prima tot zijn recht komt bij een ouderwetse BBQ.

Lees meer »

ENTRECOTE SANDWICH MET THAISE SAUS EN BRIE

Er zijn van die dagen dat je uitgebreid de tijd neemt om heerlijk te lunchen, in zo'n geval is dit het uitgelezen gerecht om te maken. Voor het garen van de entrecote gebruiken we de reverse sear techniek. Dit neemt wat meer tijd in beslag maar geeft uiteindelijk een veel smaakvoller en sappiger eind resultaat. Waar bij de gebruikelijke manier van grillen je het vlees dus direct blootstelt aan een hoge temperatuur om het vlees aan te schroeien, doe je dit bij de reverse sear pas aan het einde. We gaan het vlees namelijk eerst op een lage temperatuur garen en  op het einde van de bereiding gaan we het vlees pas dicht schroeien om een krokante korst te krijgen. Deze methode wordt vooral bij dikkere steaks toegepast toepast omdat je natuurlijk voldoende vlees dikte nodig hebt om langzaam te kunnen garen, een dun lapje zal bijvoorbeeld snel te gaar worden met deze techniek. Het extra bij roken tijdens het langzaam garen van de entrecote geeft natuurlijk een nog lekkerder stuk vlees. Elk houtsoort heeft uiteraard een eigen specifieke smaak, Voor dit gerecht heb ik gekozen voor kersenhout chips, deze houtsoort geeft een heerlijk milde en fruitige rooksmaak aan vis, gevogelte, rund- en varkensvlees. Kersen hout is wat subtieler dan bijvoorbeeld eiken en is in dit geval dus goed passend voor dit gerecht. 

Lees meer »

BROODJES GEROOKT BUIKSPEK

Dit heerlijk gerookte buikspek wordt vaak geserveerd in gestoomde bao buns, zelf koos ik er voor om kleine ciabatta`s te gebruiken dit lekkere brood maakt het geheel nog wat spannender om te eten. Ciabatta is natuurlijk redelijk neutraal van smaak wat het buikspek en de koolsla goed toch zijn recht laat komen. Het knapperige van het brood maakt het geheel nog wat interessanter om te eten en bied een mooie tegenhanger voor het zachte buikspek. Voor het buikspek kan je natuurlijk voor de snelle optie gaan en dit ergens kant en klaar voorgegaan kopen, dat maakt dit recept een heel stuk sneller en veel makkelijker om uit te voeren. Dan is het eigenlijk direct een supersnelle lunch of snack. Voor de die hards die echt alles zelf willen maken heb ik ervoor gekozen om toch het recept van de buikspek toe te voegen. Als laatste geef ik de tip mee om meer van het buikspek te maken dan dat je nog hebt. Een dubbele hoeveelheid is een mooi uitgangs punt, zo kan je na het bereiden van het spek de helft bijvoorbeeld invriezen en op een later moment ontdooien en snel roosteren. Zo heb je het gemak van de snelle snack als optie en uiteindelijk ook het plezier van de uitgebreide spek bereiding. Zeg nou zelf hoe gaaf is het om bij je kennissen te pochen met je zelf gerookte buikspek.

Lees meer »

LOADED FRIES

We blijven aan de gang! Weer een comfort food knaller van een gerecht dat echt werkelijk iedereen waardeert. Nog nooit heb ik een succesvoller gerecht bereid. Bij het eten van deze ultieme bak friet is er nooit gezegd dat het niet lekker was of dat het niet helemaal in de smaak viel, en het is wat geserveerd hoor. Zelfs de kinderen eten dit bij ons thuis bijna met vingers en al. Met andere woorden deze WildFoodChefs special zou op menig restaurant kaart niet misstaan en het mooiste is nog dat het echt super simpel zelf te bereiden is. Om de bereiding wat simpeler te maken kan je er natuurlijk voor kiezen om de zoet zure rode ui te vervangen voor Amsterdamse uien,  een pulled pork kant en klaar te kopen en hetzelfde geld in dit geval voor de sriracha. Ben je nou een Die Hard hobby kok en wil je echt alle componenten zelf maken? Niet getreurd de recepten voor de huisgemaakte sriracha, pulled pork en zelf geweckte rode uien zijn als link toegevoegd in dit recept. 

Lees meer »

PIZZA WILD SHOARMA

Deze heerlijke herfst pizza zal je een ongeëvenaarde smaak explosie bezorgen welke zijn weerga niet kent. Het verhaal hierachter is dat ik werd gevraagd of het mij mogelijk leek om een pizza met wilde te serveren, zelf had ik hier nooit over nagedacht en was direct gemotiveerd om een lekker maar goed te bereiden wild pizza te creëren. Snel denk je dan aan aan een pizza met hert of zwijn ham, alleen vond ik dit te makkelijk. Na veel proberen kwam ik, ondanks mijn aversie tegen de shoarma pizza, toch uit bij het gebruiken van wild shoarma.

Lees meer »

OLIEBOLLEN

Oliebollen van de BBQ, kan dat wel? Het antwoord is, jazeker. Uiteraard kan dit robuust gekruide alternatief voor de standaard oliebol zeker in de frituurpan of in een vetpan op het gasfornuis gemaakt worden. Maar dit is natuurlijk veel leuker, plus je hebt weer een excuus gevonden om de BBQ aan te steken. Let alleen wel goed op, een pan met vet op open vuur vereist wel wat voorzichtigheid.

Lees meer »