LAVENDEL CREME BRULEE

Op zoek naar een perfecte afsluiter van een feestelijke maaltijd! Crème brûlée is bij ons een absolute favoriet. Het is een eenvoudig en simpel te bereiden dessert wat zich perfect een dag van te voren laat voor bereiden. Bovendien is het dessert ook nog eens a la minute super snel klaar te maken en laat het zich ook nog met prima combineren met allerlei uiteenlopende smaken. Crème Brulee is een zijdezacht Frans gerecht gemaakt van eieren en room, in de oven gegaard en bedekt met een gekaramelliseerd laagje suiker.  Het is een klassiek dessert gerecht op de kaart bij veel restaurants en uiteraard moest ik kijken of ik deze klassieker kon bereiden op de BBQ.

Lees meer »

BROWNIES MET OREO’S

Brownies! Naar mijn mening een van de lekkerste baksels die er zijn. Of het nu feest is of niet, er is altijd wel een reden om een lekkere brownie te maken. We zijn grote fans van deze easy fix dessertrecepten om twee goede redenen: ze zijn gemakkelijk te maken en eenvoudig te serveren. Net als onze New York Cheesecake en Appeltaartjes zijn ze ook precies wat je nodig hebt om 's middags of 's avonds laat hunkering te stillen. De Brownies zijn een combinatie van chocoladetaart, koekjes en toffees en staan bekend om hun rijke, chocoladeachtige smaak. 

Lees meer »

NEW YORK CHEESECAKE

Onze favoriete cheesecake is toch wel de gebakken variant. Het gaat zelfs zover dat wij en de kids hier in huis de ongebakken variant niet als echte cheesecake beschouwen. De ongebakken variant houd toch meer het midden van een pudding en en een bavarois en mist gewoon de echte cheese cake beleving. Zo gezegd is het eigenlijk vreemd dat een op de BBQ gebakken cheese cake zo lang op zich heeft laten wachten, Recent hebben we dit voor het eerst als test geprobeerd en is dit direct goed bevallen. Belangrijk vind ik bij dit soort gerechten is natuurlijk wel een schone verbranding van houtskool. Zorg er dus voor dat alles goed schoon is en geen vetten of andere bak restanten bevat. Als dit soort zaken vlam vatten zorgt dit absoluut voor een verkeerde verbranding welke een nare rook ontwikkeling tot gevolg heeft en door de cheese cake als smaak geabsorbeerd wordt. Werk dus schoon als je dit toffe project gaat uit voeren, dat maakt het eind resultaat echt om van te smullen.

Lees meer »

APPEL PECANNOTEN TAARTJES

Dit relatief eenvoudige recept maak ik vaak op zaterdag samen met de kinderen. Net even iets anders dan een traditionele appeltaart door de toevoeging van de pecannootjes. De appelaartjes eten wij het liefste als deze nog een klein beetje warm zijn. Uiteraard met slagroom en soms ook nog met een heerlijke bol vanille-ijs. 

Lees meer »

MARSHMALLOWS VAN DE BBQ

Dit super simpele gerecht is erg eenvoudig om te maken, voor de doorgewinterde BBQ’er is dit absoluut geen uitdaging. Waarom dan toch dit recept hier plaatsen vraag je jezelf af, nou de verklaring is net zo simpel als het gerecht en luid als volgt, als iedereen thuis geniet van het BBQ’en betekent dat automatisch dat je meer kan BBQ’en. Met andere woorden dit gerecht is een echte kids pleaser en een leuke afsluiter voor ze na het saaie tafelen met pa en ma. Het leuke is dat het met dit gerecht ook niet veel uitmaakt hoe je het aanpakt, je kan eindeloos variëren met de smaak van de jam, de chocolade en natuurlijk zou je de blauwe bessen kunnen vervangen voor ander fruit, aardbeien doen het hier ook altijd heel goed bijvoorbeeld.

Lees meer »