WildFoodChef 

Welkom op de WildFoodChef website en webshop, mijn naam is Marcel en van huis uit ben ik een professionele chef met veel ervaring in het hogere horeca segment. Via dit prachtige beroep heb ik mij kunnen specialiseren in het werken met open vuur, BBQ`s en natuurlijk wild. Door met mijn passie voor deze zaken bezig te zijn merkte ik dat er steeds meer vraag en interesse is naar de kennis en kunde in natuurlijk, duurzaam, verantwoord en wild eten. Met dit gegeven ben ik uiteindelijk aan de slag gegaan en heb ik het WildFoodChef concept opgestart.

Passie voor wild

Al zo lang ik me kan herinneren heb ik een liefde voor lekker eten en mooie ingrediënten. Als logisch gevolg ben ik al jong in de horeca werkzaam geraakt en begonnen mensen te laten kennismaken met mooie seizoenproducten uit de regio: vers, puur, duurzaam en van hoge kwaliteit. 

Al ruim 20 jaar zijn dit voor mij de basisbegrippen waar ik in de keuken mee werk, dit heeft mij een zeer grote interesse in natuurlijke ingrediënten opgeleverd. Vanuit deze interesse is het voor mij dan ook een logisch gevolg dat ik intensief samenwerk met regionale jagers, vissers en kwekers.

Beheerders van Nederlandse natuur en landbouwgronden zorgen ervoor dat onze bossen, duinen en bodem in balans blijven. Soms is de natuur niet in harmonie met de populatie wilde dieren. Er wordt dan te veel schade gedaan aan de flora en fauna waardoor de gebieden hier niet van kunnen herstellen. Ook speelt schadebestrijding voor boerenbedrijven hierbij een rol.  Dit is het moment voor de beheerders om bij te schaven in de populatie. Mijn passie is een bestemming aan deze prachtige ingrediënten te geven en laten zien en proeven wat je met lokale producten kunt doen. 

Masterclasses en diensten

Een BBQ-workshop is natuurlijk top, maar een complete workshop is soms niet helemaal is wat je zoekt. Wil je wel genieten van alles wat een perfect BBQ evenement te bieden heeft en leren hoe je dit zelf organiseert, maar niet de hele avond zelf aan het werk zijn? Dan heb ik de oplossing: de WildFoodChef Masterclass. Dit is mogelijk in Den Helder op locatie of regio Noord-Holland afhankelijk van de wensen. De invulling van deze masterclasses zijn natuurlijk helemaal afgestemd op de wensen van u als klant en kunnen natuurlijk alles omvatten. Zelf wild slachten en verwerken tot de mooiste gerechten op de BBQ is uiteraard een veel gevraagde optie. Uiteraard geldt hierbij wel dat de seizoenen worden gerespecteerd en dat het wild wel verkrijgbaar moet zijn. 

Hiernaast kunnen mijn team en ik catering verzorgen bij evenementen (regio Noord-Holland Noord). De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid! Bent u geïnteresseerd in de diensten van de WILDFOODCHEF neem dan contact op en we bespreken uw wensen.