REVERSED SEAR COTE DE BOEUF MET GEPOFTE UIEN EN KNOFLOOK BOTER

REVERSED SEAR COTE DE BOEUF MET GEPOFTE UIEN EN KNOFLOOK BOTER

Ben je op zoek naar een stoer stuk vlees met een mooie vetmarmering? Dan is de Scotch Prime Côte de Boeuf oftewel de ‘cowboy steak’ een aanrader! De Cote de Boeuf van onze vlees leverancier MeatMonkey.nl is een ribstuk met het been er nog aan. Het is een prachtige steak om met meerdere personen van te eten(of voor de liefhebber lekker alleen!). De cote de Boeuf heeft ontzettend veel smaak en een mooie marmering wat ook weer zorgt voor de malsheid van het vlees. Een dergelijk stuk weegt ca. 1,2kg en deze werd gesneden van Scotch Prime runderen. De Schotse koeien boeren werken volgens  duurzame methoden waaronder bijvoorbeeld een gemengd begrazing systeem dat de biodiversiteit van het landschap ten goede komt. Dit levert prachtig vlees op van de hoogste kwaliteit. Omdat dit een grotere steak betreft kiezen we in dit geval voor de reversed sear methode om dit mooie vlees te bereiden. Dit houdt in dat we de steak eerst op een lage temperatuur gaan garen en daarna pas gaan af grillen, dit heeft als voordeel dat je een mooi langzaam gelijkmatig gegaard stuk vlees met een krokante korst verkrijgt als eindresultaat. Tijdens het voorgaren van de steak heb ik wat eikenhouten Wine Barrel Chips van Rookplankje.nl toegevoegd. Dit heerlijke rookhout is gemaakt van gebruikte rode wijn vaten. Dit geeft het vlees een subtiele hint van eikenhout en ook iets fruitigs mee van de wijn dat in het hout getrokken is. Op deze manier wordt het vlees naast gelijkmatig gegaard ook nog een heerlijk subtiel warm gerookt. Als klap op de vuurpijl hebben we de steak op smaak gebracht met zeezout en een heerlijke gepofte uien en knoflook boter.

 

Circa 2 tot 4 personen

INGREDIENTEN

BENODIGDHEDEN

VOORBEREIDING

 • Maak de gepofte uien en knoflook boter volgens ons recept welke je hier kan vinden. Maak dit recept ruim van te voren zodat de smaken mooi door kunnen trekken. 
 • Haal de steak uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen, smeer het vlees nu rondom in met wat olijfolie. 

BEREIDING

 • Stook de BBQ op naar een stabiele ruimte temperatuur van ongeveer 120 graden en bereid deze zo voor dat de cote de boeuf indirect gegaard kan worden.
 • Snijd wat plakjes vande gepofte uien knoflook boter en laat deze op kamer temperatuur komen.
 • Plaats de kern thermometer en stel deze in op een kerntemperatuur van 48 graden.
 • Bestrooi het gloeiende houtskool met een hand Wine Barrel Chips van Rookplankje.nl en zorg er hierbij voor dat het houtskool niet dooft, we willen ongeveer een half uurtje warme rook hebben bij het garen van het vlees. Als de chips niet meer roken en volledig verbrand zijn kan je altijd weer een handje toevoegen als hierbij de temperatuur van de BBQ wat zakt is dat helemaal geen probleem.
 • Gaar de cote de boeuf nu tot een kern temperatuur van 48 graden en laat het vlees hierna in alluminium folie ongeveer 10 minuten rusten. 
 • Bereid in de tussentijd de BBQ voor zodat er direct gegrild kan worden en stook de BBQ op tot ongeveer 200 graden. Plaats hierbij ook direct de gietijzeren bakplaat zodat deze goed kan voor verwarmen.
 • Na het rusten haal je de cote de boeuf uit de aluminium folie en rooster je deze even snel kort op beide kanten aan zodat de buitenkant nog wat roast smaak oppakt. Let hier bij wel op dat je de mooie garing van het vlees na alle moeite niet verpest, houd het bakken dus zo kort mogelijk en zorg voor een goed heet vuur in de BBQ.
 • Plaats de cote de boeuf nu op een snijplank, verdeel de boter over het vlees en laat dit even smelten. Snijd het vlees nu los van het been en daarna in duimdikke plakken. 
 • Breng het vlees nog op smaak met je favoriete zeezout en geniet van je heerlijke cote de boeuf.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.