RECEPTEN WINTER

Voor lekkere en makkelijke winter gerechten ben je hier aan het juiste adres! Al deze lekker wintergerechten zijn ware spektakelstukken en niet al te moeilijk om te maken. Beter wordt het niet toch?

VOORGERECHTEN

ROSBIEF VAN DE BBQ

Een gemakkelijk en doeltreffend recept met weinig bereidingstijd wat kan BBQen soms toch simpel zijn. Dit ideale voorgerecht leent zich perfect om in te zetten bij een etentje voor de komende feestdagen. Het meeste werk zit hem uiteindelijk in het maken van je eigen zoet zure rode kool, mocht je geen zin hebben om zelf tafel zuur te maken of vind je rode kool gewoon niks dan kan je dit gewoon vervangen voor een ander tafelzuurtje naar eigen inzicht. Door de eenvoudige bereiding van dit gerecht is het allerbelangrijkste uiteindelijk de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten.

Lees meer »

GEROOKTE ZALM BITES MET PETERSELIE CREME FRAICHE

Momenteel zijn ze helemaal hot de BBQ bites, veelal veel werk maar dat geld niet voor deze variant. Het klaarzetten van dit eenvoudige gerechtje zal ongeveer 10 minuten in beslag nemen, en de daadwerkelijke bereiding zal niet veel meer tijd in beslag nemen. Als je een beetje efficiënt te werk gaat en de BBQ direct opstart voordat je aan de voorbereidingen begint kan je zelfs in een minuut of 20 helemaal klaar zijn. Wij sneden de zalm in kleine blokjes en maakten er op deze manier dus BBQ bites van welke heerlijk zijn als voorgerecht, borrel snack of tussendoortje.

Lees meer »

HOOFDGERECHTEN

GEITEN STOOF VLEES

Wist je dat geiten vlees wereldwijd het meest gegeten vlees is, best gek als je bedenkt dat wij nederlanders amper bekend zijn met het consumeren van dit heerlijke vlees. Hoog tijd om hier eens verandering in te brengen. Geiten vlees is bijvoorbeeld heerlijk om te verwerken in een stoofpotje, zeker dit recept wat een beetje een mediterrane inslag heeft wordt bij ons thuis erg gewaardeerd. Bij stoofvlees denkt men vaak dat dit veel werk of tijd in beslag neemt, nou zal je bij net maken van dit recept zien dat dit eigenlijk wel mee valt. Door het vlees in wat kleinere blokjes te snijden kan de kooktijd flink verkort worden, in ongeveer vier uur pruttelen is dit potje wel klaar. 

Lees meer »

PULLED MEAT PIE

Je kent het vast wel, we maken tegenwoordig allemaal wel eens pulled pork, beef of chicken en vaak zijn hierbij onze ogen vaak groter dan onze maag, het gebeurd mij in ieder geval regelmatig. Met andere woorden we maken te veel klaar op onze BBQ en blijven zitten met de restjes van dit heerlijke vlees. Op zich geen probleem natuurlijk, je kan er voor kiezen om kleinere stukken vlees gaan bereiden maar dan mis je de kans om vaker te genieten van je BBQ kunsten en dat is nou precies wat je niet wil. In onze zoektocht naar excuses om Pulled Meat meer te gebruiken zijn we het overtollige vlees in porties in de vriezer gaan bewaren. We maken hier regelmatig wraps, tosti's of andere broodjes mee, dit keer gaven we de kliekjes van onze Pulled Deer een echte upgrade en maakten we deze heerlijke Pulled Meat Pie.

Lees meer »

REE ZADEL GEROOKT OP TIJM MET PASTINAAK EN PETERSELIE

Inmiddels is het ree bok echt seizoen weer geopend en al associeren mensen wild veelal met het najaar, toch is het meer dan de moeite waard om ook eens in de warmere maanden te kijken welk wild er nou beschikbaar is. Zoals gezegd is ree bok dus momenteel verkrijgbaar, ongeveer van mei tot en met september. Dat hangt een beetje af van provinciaal beleid maar volop verkrijgbaar in de zomer dus. Nu de jagers regelmatig met een prachtig stuk wild aan komen zetten is het natuurlijk zonde om dit in de vriezer te doen en er pas mee aan de slag te gaan in de winter.

Lees meer »

Nagerechten

APPEL PECANNOTEN TAARTJES

Dit relatief eenvoudige recept maak ik vaak op zaterdag samen met de kinderen. Net even iets anders dan een traditionele appeltaart door de toevoeging van de pecannootjes. De appelaartjes eten wij het liefste als deze nog een klein beetje warm zijn. Uiteraard met slagroom en soms ook nog met een heerlijke bol vanille-ijs. 

Lees meer »

LAVENDEL CREME BRULEE

Op zoek naar een perfecte afsluiter van een feestelijke maaltijd! Crème brûlée is bij ons een absolute favoriet. Het is een eenvoudig en simpel te bereiden dessert wat zich perfect een dag van te voren laat voor bereiden. Bovendien is het dessert ook nog eens a la minute super snel klaar te maken en laat het zich ook nog met prima combineren met allerlei uiteenlopende smaken. 

Lees meer »